gelelim tarifimize
MALZEMELER
1 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tereyağı
3-5 damla limon suyu
1 su bardağı fındık, susam isteğe bağlı badem, fıstık vs kuruyemişler konulabilir
YAPILIŞI
1 su bardağı toz şekeri yapışmaz tavaya döküp kısık ateşte karamelize edelim karamelize olan şekerimize tereyağını ilave edip eriyene kadar karıştıralım üzerine limon suyunu ekleyip bir kez daha karıştıralım üzerine fındık ve susamı dökelim iyice karıştırıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine döküp üzerini iyice düzeltelim soğumaya bırakalım soğuyan krokanımızı kırarak servis edebiliriz. isteğe bağlı rondodan geçirip pastalarımızı süsleyebiliriz.
ayrıca içine koyacağımız kuru yemişleri istediğimiz şekilde arttırıp azaltabiliriz. benim fındık içim az oldu içine ayrıca kavrulmuş susam ilave ettim.
çocuklarımız için içinde ne olduğunu bildiğimiz şekerlerimiz hazır :) AFİYET OLSUN.....
Bizim evde sevilen bir şekerlemedir. Ben fıstıklısını yapmıştım. Fındıklı da çok güzel olmuş. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilteşekkürler bende fıstıklısını da mutlaka deneyeceğim
YanıtlaSil