13 Şubat 2015
MUHALLEBİLİ KEMALPAŞA TATLISI
bugün ilk defa denediğim bir tatlıyı sizinle de paylaşmak istedim.
muhallebili kemalpaşa tatlısı misafir menülerinizde yer alabilecek bir tatlı. yalancı ekmek kadayıfınıda anımsatmıyor değil hani sizlerde denerseniz yorumlarınızı beklerim gelelim tarifine
MALZEMELER
1 paket kemalpaşa tatlısı
üzerinde yazan ölçüye göre su ve şeker (her pakette değişik ölçüler var)
muhallebisi için
4 su bardağı süt
4 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
6 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
isteğe bağlı muhallebisini soğutup krem şanti ilede çırpılabilir (ben kullanmadım)
süslemek için
hindistan cevizi
YAPILIŞI
kemalpaşa tatlısı ölçüsüne göre hazırlayıp pişirelim tepsiye dizelim. tatlı soğurken muhallebisini hazırlayalım bütün malzemeleri derin bir tencereye alıp iyice çırpalım ve altını yakıp pişirelim muhalebi kıvamına gelince altını kapatıp mikserle iyice çırpalım ve soğumadan tatlının üzerine dökelim. süslemek için hindistan cevizini yağsız tavada kavuralım ve tatlımızı süsleyelim. hindistan cevizini kavrulmuş sevmiyorsanız kavurmadan da kullanabilirsiniz. isteğinize bağlı değişik süslemelerde yapabilirsiniz. AFİYET OLSUN.....
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Ne güzzel ne güzel. elinize sağlık
YanıtlaSil