MALZEMELER
1 bayat ekmek
3 yumurta
yarım su bardağı süt
1 yemek kaşığı un (kıvamına göre yarım yemek kaşığı da eklenebilir)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı çok acı olmayan pul biber
kızartmak için sıvıyağ
YAPILIŞI
ekmekleri çok ince olmayacak şekilde dilimliyoruz. derin bir kabın içine yumurta, süt, baharatlar ve unu ekleyip iyice çırpıyoruz. tavamıza kızartmak için yağı koyup iyice kızdırıyoruz dilimlediğimiz ekmekleri yumurtalı karışıma batırıp fazlasını elimizle sıkıyoruz ki (fazla yağ çekmesin) iki tarafınıda altın rengi olana kadar pişiriyoruz kızaran ekmekleri kalınca serilmiş havlu kağıt üzerine koyarak fazla yağını çektiriyoruz. istenirse havlu kağıdı bir kez daha değiştirebilirsiniz. daha sonra sıcak servis yapıyoruz. yanına reçel, peynir, zeytin çok yakışıyor tavsiye edebilirim. AFİYET OLSUN.....
bayat ekmekle yapabileceklerimizi kendimizde arttırabiliriz.
lütfen ekmeklerimizi atmayalım değerlendirelim. hiç birşey yapamıyorsak kalan yemek sularıyla karıştırarak sokak hayvanlarına yada yakınımızdaki barınaklara verelim. duyarlı insanlar olalım.......
Çocukken annem nerdeyse hergün yapardı adınada balık ekmek derdi:) çocukluğuma götürdünüz beni :) nasıl canım çekti anlatamam :) ellerinize sağlık afiyetler olsun :) bizim blogada beklerim :) sevgiler
YanıtlaSilteşekkürler bizde aynı şekilde çok severiz ben hala yapıyorum çocuklarıma :) bloğunuzuda mutlaka ziyaret edeceğim.
Silyap bencede canım
YanıtlaSilBaşta ekmek olmak üzere, hiç birşeyin ziyan edilmemesinden yanayım. Bir şekilde değerlendirilmesi veya geridönüştürülmesi yolu olmalı.
YanıtlaSilEllerinize sağlık, çok severim. Yapmasını da, yemesini de :)
Blogunuzu etkinlikte görüp gelmiştim. Takipteyim, bana da beklerim :)
www.nowacraft.blogspot.com