6 Ekim 2014

PATATESLİ ÇITIR BÖREK

PATATESLİ ÇITIR BÖREK
MALZEMELER
1 kilo yufka
yarım paket margarin
yarım bardak su
5 patates
1 soğan
sıvıyağ
tuz 
karabiber
tatlı toz biber (salçalı sevmediğim için toz biber ilave ediyorum)
1 yumurta
YAPILIŞI
ilk önce içinden başlayalım patatesleri ve soğanları rendeleyip suyunu sıkalım sıvıyağı yapışmaz tencereye alıp kızdıralım daha sonra içine suyunu sıktığımız patatesleri ilave edip baharatlarını koyalım ve iyice pişirelim.diğer tarafta margarini eritelim içine yarım su bardağı suyu ilave edip karıştıralım.yufkadan ilkini tezgaha serip her yerini yağlı su karışımdan sürelim zarf şeklinde(ilk önce iki kenarını ortaya getirip sonra diğer kenarlarını ortada buluşturalım dikdörtgen şeklinde olacak) katlayalım uzun kenarına patatesli içimizden koyup çok sıkı olmayacak şekilde saralım ve 3 parmak olacak genişlikte keselim diğer bütün yufkalarada aynı şekilde yapıp keselim üzerine yumurta sarısı sürüp isteğe bağlı susam çörekotu serpelim.1 gece önceden yapıp buzdolabında bekletilip servis saatinede pişirilirse çok lezzetli ve çıtır çıtır oluyor.ayrıca bu şekilde hazırlanıp buzluktada muhafaza edilebilir.içi içinde bütün börek içleri kullanılabilir önemli olan kenarlarından çok dökülmemisi yoksa içi boşalır :) AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder