2 Nisan 2015

ARAP TATLISI (KAKAOLU HAŞHAŞLI ŞEKERPARE)

bir tatlıyla daha burdayım :) evet tatlıları gerçekten seviyorum o yüzden en çok tatlı paylaşıyorum sanırım. bugün paylaşacağım tatlıda şerbetli fakat çok hafif bir tatlı deneyin görün derim :))) gelelim malzemelerine ve yapılışına...



MALZEMELER
1 paket margarin
1 su bardağı irmik 
1 küçük paket kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
aldığı kadar un
bulamak için ve üzeri için
1- 1,5 su bardağı mavi haşhaş
bütün fındık
şerbeti 
3 su bardağı su
3 su bardağı şeker

YAPILIŞI
ilk önce şerbeti hazırlıyoruz şeker ve suyu bir tencereye alıyoruz kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika daha kaynatıyoruz ve ılınmaya bırakıyoruz. diğer tarafta hamur malzemeleri yoğrulup çok sert olmayan bir hamur yapıyoruz. hamurdan cevizden biraz büyük toplar yapıyoruz üzerine çok hafif bastırıp haşhaşa buluyoruz ve üzerine 1 tane fındık koyuyoruz bütün hamur bitene kadar bu şekilde yapıyoruz. 180 derece fırında 30- 35 dakika kadar pişiriyoruz. tatlımız sıcakken ılık olan şerbeti döküyoruz ve üzerini bir tepsiyle kapatıyoruz. soğuduğunda servis yapıyoruz. AFİYET OLSUN....


1 yorum:

  1. çok değişik olmuş ellerinize sağlık...güzel bir blog takibe aldım sevgiler...

    YanıtlaSil