4 Ekim 2015

TAHİNLİ CEVİZLİ KURU BAKLAVA

güzel bir hafta sonundan merhabalar arkadaşlar...
bugünkü tarifim tahinli cevizli kuru baklava. pratik ve bir o kadar lezzetli. minik minik yapıp kuru kapalı bir kavanozda muhafaza edebilir çayın kahvenin yanına atıştırmalık olarak ikram edebilirsiniz. gelelim tarifine....


 MALZEMELER
12 yaprak hazır baklavalık yufka 
1 su bardağı tahin
yarım su bardağından biraz az sıvı yağ (tahinin koyuluğuna bağlı arttırıp azaltabilirsiniz)
1 su bardağı ince çekilmiş ceviz
1 su bardağı toz şeker (damak zevkinize göre arttırıp azaltabilirsiniz)
üzeri için
pudra şekeri

YAPILIŞI
ilk önce tahin ve sıvı yağ karıştırılır daha sonra ilk iki yaprak yufka tezgaha serilir üzerine sırasıyla her yerine gelecek şekilde fırça yardımıyla tahin sürülür üzerine toz şeker ve ceviz içi serpilir üzerine 1 yaprak yufka konulur ve aynı işlem uygulanır. en son 1 yaprak yufkada konulup tekrar tahin sürülür toz şeker ve ceviz serpilir sıkı bir şekilde sarılıp bir parmak eninde keskin bir bıçak yardımıyla kesilip tepsiye dizilir. diğer yufkalarada aynı işlem uygulanıp 180 derece fırında pembeleşene kadar pişirilir. hafif soğuyan hamurlarımızın üzerine pudra şekeri serpilir. AFİYET OLSUN...
isteğe bağlı malzemeleri arttırıp azaltabilirsiniz tamamen sizin damak zevkinize göre. yine isteğe bağlı ceviz yerine fındık kullanılabilir. 

1 yorum: