29 Ocak 2015

PORTAKAL KABUĞU REÇELİ

ev yapımı nefis portakal reçeline kesinlikle hayır diyemiyorum. özellikle portakal kabuğu reçeline kızım ve ben bayılıyoruz. canımız tatlı istediğinde evde de tatlı yoksa imdadımıza portakal kabuğu reçeli yetişiyor. görüntüsüylede tadıylada favoriniz olabilir.denemenizi tavsiye ederim.
 gelelim tarifine



MALZEMELER
1 kilo portakalın kabuğu 
1 kilo toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
4 su bardağı su (en son şekerle kaynatmak için)
2-3 damla limon suyu

YAPILIŞI
portakalın kabukları ince uzun şekilde doğranır, içindeki beyaz kısmının fazlası bıçak yardımıyla alınır derin bir kabın içine konulup üzerine 1 tatlı kaşığı tuz konulur üzerini geçecek kadar su ilave edilir ve 1 gece tuzlu suda bekletilir(bu işlem acısının çıkmasını hızlandırıyor) ertesi gün suyu dökülüp iyice yıkanır tencereye alınıp üzerine su konulup 10 dakika kaynatılır, tadına bakılır acısı çıkmamışsa 1 kez daha kaynatılır daha sonra rulo şekline getirilip ipe dizilir bu sırada 4 su bardağı su ve 1 kilo toz şeker  kaynatılır ipe dizilmiş portakal kabukları üzerine konulup kaynatılmaya devam edilir kıvamına gelince limonsuyu ilave edilip 2-3 dakika daha kaynatılıp altı kapatılır hafif sıcağı çıkınca portakal kabukları iplerinden sıyrılır kavanozlara doldurulup ağzı sıkıca kapatılır. eğer uzun süre saklanacaksa tencerenin içine kavanozlar ters bir şekilde konulup yarısına kadar su doldurulur ve 15 dakika kaynatılır bu şekilde tam konserve yapılmış olur ve 1 seneye kadar saklanabilir (tabi kalırsa:))) buarada ben çok tatlı sevmiyorum şekeri daha az olsun derseniz damak tadınıza göre şeker miktarını arttırıp azaltabilirsiniz. AFİYET OLSUN......





2 yorum:

  1. Banucum ailecek portakali severiz deneyip fikrimi yazarim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. fikrinizi sabırsızlıkla bekliyorum ayşe hanım

      Sil