1 Nisan 2015

ETİMEK TATLISI



merhabalar arkadaşlar,
bugünde yeni bir tatlıyla karşınızdayım. lezzeti çok güzel şerbetli olmasına rağmen bir o kadar da hafif bir tatlı....
tarif için http://burceminorgugunlugu.blogspot.com.tr/ teşekkür ederim. bu tatlıyı ilk defa onu ziyaretimde yemiştim ve çok hoşuma gitti sizlerle de paylaşmak istedim....

MALZEMELER
3 yumurta
1 su bardağı şeker
yarım su bardağından biraz fazla sıvı yağ
1 su bardağı ince çekilmiş ceviz
1 paket un haline getirilmiş tuzsuz etimek
1 silme çay kaşığı tarçın
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
şerbeti
2 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
üzeri için
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
süslemek için
hindistan cevizi

YAPILIŞI
ilk önce şerbeti hazırlanır su ve şeker 5 dakika kadar kaynatılıp altı kapatılır. diğer tarafta 3 yumurta ve 1 bardak şeker köpük köpük olana kadar çırpılır üzerine sıvı yağ konulup çırpmaya devam edilir en son etimek, ceviz, tarçın, kabartma tozu ve vanilya eklenip iyice çırpılır koyu kek kıvamında olacak yağlanmış kare borcama dökülür ve üzeri düzeltilir. 180 derece fırında kek gibi pişirilir. keki sıcak şerbeti soğuğa yakın olacak. şerbetlenen tatlı iyice soğuduğu zaman üzerine 1 bardak sütle çırpılmış krem şanti sürülür ve en son hindistan cevizi ile süslenir. AFİYET OLSUN.
bu tatlıyı en az 1-2 saat dolapta bekletmenizi öneririm yoksa dağılmalar oluyor. misafir için yapacaksanız 1 gece önceden yapmanızı öneririm . dinlendikçe lezzeti artıyor..... 

2 yorum:

  1. ÇOK ÇOKKK sevdiğim bir tatlı harika görünüyor ellerine sağlık ;)

    YanıtlaSil