24 Haziran 2015

DEĞİŞİK İÇ HARÇLARLA EL AÇMASI BÖREK

merhabalar
ramamzan girdiğinden beri sürekli yemek tarifleri veriyorum. bugünde bir börek tarifiyle burdayım. dışı çıtır çıtır içi yumuşacık bir börek. iç malzemesini ben ayrı ayrı patlıcanlı, kıymalı ve ıspanaklı yaptım sizlerde istediğiniz içle yapabilirsiniz. gelelim tarifine....


MALZEMELER
hamuru
1 su bardağı su
1 yumurta
1 tutam tuz
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un (yaklaşık 4 su bardağı kadar)
araları için
100 gram margarin yada tereyağı
yarım çay bardağı sıvı yağ
içi için
istediğiniz iç malzemesi ile yapabilirsiniz

YAPILIŞI
hamurun bütün malzemeleri iyice yoğrulup hamur 12 bezeye bölünür diğer tarafta margarinle sıvı yağ eritilir. bezeler tatlı tabağı boyunda açılıp aralarına eritilmiş yağdan sürülür dördüncü katın üzerine yağ sürülmez.dört tane üst üste 3 grup yapılır ve dinlenmeye bırakılır. bu sırada iç malzemesi hazırlanır. dinlenen bezeler grup halinde alınıp incecik açılır yuvarlak olan hamur ortadan bölünüp uzun kısmına harç konur ve rulo şeklinde sarılır ve tepsiye istenilen şekilde çok sıkı olmayacak şekilde dizilir. hamurlar bitince üzerine sıvı yağ margarin karışımı sürülüp 180 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 50-60 dakika kadar pişirilir. AFİYET OLSUN...

PATLICANLI İÇ HARCI
4 patlıcan
2 baş soğan
1 tane sivri biber
2 tane domates
tuz, karabiber, pul biber
sıvı yağ

soğan ve biber doğranıp sıvı yağ ile kavrulur üzerine domates ilave edilip kavrulmaya devam edilir en son patlıcanlar ve baharatı ilave edilip  altı kapatılır.

KIYMALI İÇ HARCI
200 gram kıyma
2 baş soğan
tuz, karabiber
sıvı yağ

 soğan ve kıyma iyice kavrulup baharatları ilave edilip altı kapatılır

ISPANAKLI İÇ HARCI
1 kilo ıspanak yaprağı
1 baş soğan
tuz
sıvı yağ

ilk önce soğanlar kavrulur. ıspanaklar ilave edilir baharatı konulup altı kapatılır.







1 yorum: