19 Haziran 2015

HASAN PAŞA KÖFTE

merhabalar arkadaşlar 
bugünde iftar için fikir olabilecek bir tarifle burdayım. hasanpaşa köfte lezzeti ve görüntüsüyle çok güzel bir köfte çeşidi. şiddetle tavsiye ediyorum :)))




MALZEMELER
300  gram kadar orta yağlı kıyma 
1 orta boy soğan
1 yumurta
1 yemek kaşığı kadar sıvı yağ (köftenin içi için)
yarım su bardağı kadar galeta unu
tuz 
karabiber 
çok az pul biber
içi için
1 küçük kase bezelye
üzeri için
4-5 adet orta boy patates
tuz
karabiber
2 yemek kaşığı sıvı yağ
sosu için
1 dolu yemek kaşığı salça
2 su bardağı kadar su
1 yemek kaşığı sıvı yağ

YAPILIŞI
ilk önce soğan derin bir kaba rendelenir kalan bütün malzemeler karıştırılıp köfte hazırlanır. hazırlanan köfte harcından yumurta büyüklüğünde toplar yapılıp kase şekli verilir ve tepsiye dizilir. kalan bütün köfteler aynı şekil yapılıp üzerine çok az yağ gezdirilip önceden ısıtılmış 200 derece fırında yarı şekilde pişirilir. diğer tarafta bezelyeler ve patatesler haşlanır. haşlanan bezelyeler yarı şekilde pişmiş köftelerin içlerine doldurulur ve üzerine çok az tuz karabiber serpilir. haşlanan patatesler derin bir kaba rendelenir sıvı yağ tuz karabiber ilave edilip yoğrulur isteğe bağlı sıkma torbasıyla yada kaşıkla köftelerin üzerine bölüştürülür. salça sıvı yağ ile çok az kavrulur suyu koyulup kaynatılır ve köftelerin üzerlerine dökülür tekrar önceden ısıtılmış fırında patateslerin üzerleri hafif kızarana kadar pişirilir.yanında pilavla nefis bir tarif. kesinlikle denemenizi tavsiye ederim.AFİYET OLSUN...





2 yorum:

  1. kESİN YAPICAM. BÖYLE GÜZEL TARİF GÖRMEDİM. HEM LEZZETLİ HEM DE GÜZEL GÖRÜNTÜ. ENFES TEK KELİMEYLE CANIM

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bencede kesinlikle deneyin lezzetide görüntüsüde çok güzel. yalnız Nilgün hanım denediğinizde fikrinizi benimle paylaşırsanız çok sevinirim :)

      Sil