16 Eylül 2014

YAĞLI KATMER
MALZEMELER
1 kilo un
1 tatlı kaşığı tuz
kıvamına göre su
arasına sürmek için sıvıyağ
YAPILIŞI
un su tuzu karıştırıp kulak memesi kıvamında hamuru yapıyoruz (kulak memesi kıvamı ele yapışmayan yumuşak hamur) bezelere bölüyoruz teker teker ince bir şekilde açıp üzerinin heryerini iyice yağlıyoruz.rulo yapıp gül böreği gibi sarıp kenarda dinlendiriyoruz kalan bezeleride aynı şekilde yapıp dinlenmeye alıyoruz.ilk yaptığımız hamuru alıp çok ince olmayacak ve unsuz bir şekilde açıyoruz (istenirse ellede açılabilir) yağsız tavada her iki tarafınıda iyice pişiriyoruz.hamurun yağı az olursa kat kat ayrılmıyor çok olursada çok yağlı oluyor.ben buşekilde hazırlayıp buzlukta muhafaza ediyorum aniden bir misafirim gelince tavada ısıtıp ikram ediyorum.çokta güzel oluyor.AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder