19 Aralık 2014

EV YAPIMI MANTI


MALZEMELER
hamuru
2 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı su
aldığı kadar un
içi için
250 gram kıyma
1 soğan
tuz 
karabiber
üzeri için
sarımsaklı yoğurt
kızdırılmış pulbiber
YAPILIŞI
ilk önce yumurta tuz su çırpılır üzerine yavaş yavaş un ilave edilir normal hamurlardan biraz daha sert bir hamur olacak şekilde yoğrulur üzerine nemli bir bez örtülüp yarım saat dinlendirilir.hamur dinlenirken içini hazırlayalım soğanı rendeleyelim üzerine kıyma tuz ve karabiber ekleyip iyice karıştıralım.
hamurdan bezeler kopartıp yuvarlak şekilde açalım (ben mantı şeklinde kapatamadığım için kare kare yapıyorum :((  )hamurun yarısının üzerine kareler olacak şekilde kıymalar yerleştirip diğer yarısı üzerine kapatalım daha sonra kareler şeklinde keselim unlanmış tepsinin içine alalım.diğer hamur bezeleride aynı şekilde hazırlayalım.
derin bir tencerenin içine su koyalım içine bir miktar tuz ve az sıvıyağ ilave edelim kaynamaya başladığında mantılarımızı ilave edip pişirelim.pişen mantılarımızı süzerek tabağa alalım (gerçi ben sulu tercih ediyorum) üzerine yoğurt ve kızdırılmış pul biber ilave edip afiyetle yiyelim.AFİYET OLSUN.... 





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder