30 Nisan 2015

MEYVELİ PAMUK PRENSES PASTASI

merhabalar arkadaşlar
bugünde yeni bir tarifle burdayım. meyveli tatlıları çok seviyorum. hele ki yaz meyveleri :)
meyveli pamuk prenses tatlısına gelince oldukça pratik bir tatlı denemenizi tavsiye edebileceğim tatlılardan :) istenilen meyveler kullanılabilir. 
gelelim tarifine


MALZEMELER
keki için
2 yumurta
2 kahve fincanı toz şeker
1 fincan yoğurt
1 fincan sıvı yağ
3 fincan un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

kreması için
dr oetker krem ole muz aromalı kullandım
ölçüsüne göre süt  (isterseniz pasta kremasıda kullanabilirsiniz)

üzeri için
çilek,kivi, muz
dr oetker çilek aromalı jöle (istediğiniz jöleyi kullanabilirsiniz)

YAPILIŞI
 yumurta şekerle köpük köpük olana kadar iyice çırpılır. içine yoğurt ve sıvı yağ konulup biraz daha karıştırılır en son un kabartma tozu ve vanilya konulup iyice karışması sağlanır. yağlanıp unlanmış tart kalıbına dökülüp  180 derece fırında pişirilir. pişen kek soğumaya bırakılır soğuyan kekin üzerine ölçüsüne göre hazırlanmış dr oetker krem ole sürülür kremanın üzerine meyveler dizilir. dr oetker jöle ölçüsüne göre hazırlanıp dolapta bir miktar donması beklenir. jöle kaşıkla karıştırıldığında pelte pelte olması gerekiyor yoksa meyvelerin üzerine konduğunda kek bütün jöleyi çekiyor. jöle istenilen kıvama geldiğinde meyvelerin üzerine dökülür ve 1-2 saat buzdolabında dinlendirilir.soğuyan pasta servis edilir. AFİYET OLSUN. 
bu pastanın kremasını evde hazırlayabilirsiniz. üzerine meyve yerine çikolata sosuda dökülebilir. her türlüsü çok güzel oluyor.  





4 yorum:

  1. çayla şuan nasıl güzel giderdi bu pasta ahh ahh :) ellerinize sağlık süper gorunuyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler gülşah hanım. tadıda bir okadar güzel denemenizi tavsiye ederim.

      Sil
  2. E bu tam benlik olmuş. Geçen prenses oldum ya bu da pastam işte:) Çok süper görünüyor, imrendim....Eline sAĞlık canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tesekkurler nilgun hanim. pastanin goruntusu sonradan cok hosuma gitmedi gerci ama inanin tadi prenseslere layik kesinlikle deneyin derim deneyenler cok hafif oldugunu gorduler cok begendiler

      Sil