1 Şubat 2015

ŞEKERLİ PATLAMIŞ MISIR





evet yanlış duymadınız şekerli patlamış mısırı bende geçenlerde ilk defa duydum. doğrusu ilkten denemeye cesaret edemedim ama sonunda çok az miktarla denemeye karar verdim sonuç çocuklar ve benim için müthiş oldu. ben mısırın normalde her türlüsünü severim ama şekerli olarak hiç denememiştim. kızım ve oğlum çok sevdiler özellikle şeker karamel olup mısırların üzerine yapıştığı için çıtır çıtır mısırlar oldular. biz beğendik sizde mısır seviyorsanız deneyip deneyimlerinizi benimle paylaşırsanız çok sevinirim. 

MALZEMELER
1 çay bardağı patlatmalık mısır (cin mısır)
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı su
3 yemek kaşığı toz şeker

YAPILIŞI
bütün malzemeleri yayvan bir tencereye alıp iyice karıştırın. ocağın altını açıp kısık ateşte ara ara karıştırarak şekerli suyun kaynaması beklenir kaynamaya başladığında kapağı çok az aralık bir şekilde kapatılır ve mısırların patlaması beklenir. mısırların patlama sesi kesildiğinde mutlaka altı kapatılmalıdır yoksa yanabilirler. böyle durumda acı oluyorlar. ve tencerede bekletilmeden tabaklara bölüştürülmelidir. çıtır çıtır mısırlarınız hazır. ŞİMDİDEN AFİYET OLSUN...





4 yorum:

  1. Küçükken yapardık, beni mazite götürdünüz:)

    YanıtlaSil
  2. Benimde küçüklüğümün vazgeçilmeziydi hala da bayılarak yerim :) sizede afiyet olsun... :)

    YanıtlaSil
  3. Ayrıca susuz yapmanızı da tavsiye ederim aynı tuzlu yapar gibi babam birde arada kakaolu da yapardı belki çocuklarınızın hoşuna gider.

    YanıtlaSil
  4. teşekkürler
    ayrıca kakaoluyuda mutlaka deneyeceğim

    YanıtlaSil