27 Kasım 2014

DAVET MENÜSÜNDEN....



PRATİK TARİFLER...
ISLAK KEK 
ETİMEK TATLISI (YALANCI EKMEK KADAYIFI)
KIYMALI PİDE
PEYNİRLİ POĞAÇA
PATATESLİ YUFKA BÖREĞİ
MİLFÖY BÖREKLERİ
BUĞDAY SALATASI
BUĞDAY SALATASI
bugünde bir salata tarifi vermek istedim.hem lezzetli hemde besleyici olan bu salata kış ayları için enerji kaynağıda.
MALZEMELER
1 su bardağı buğday
yarım su bardağı bezelye 
3 tane havuç
10 tane kadar kornişon turşu
yarım demet maydanoz
yarım demet dereotu
4-5dal taze soğan
2 tane limon
tuz
sıvıyağ
YAPILIŞI
buğday yumuşayana kadar haşlanır. diğer tarafta bezelyeler ve küp küp doğranmış havuçlarda haşlanır.soğumuş olan buğday bezelye ve havuçlar derin bir kaba alınır üzerine küp küp doğranmış kornişon turşu incecik doğranmış maydanoz dereotu ve taze soğan eklenir sıvı yağ limon suyu ve tuz eklenir iyice harmanlanır.bir gece önceden yapılırsa çok daha lezzetli olan bir tariftir.AFİYET OLSUN...



KOLAY ISLAK KEK
kakaolu yaptığımız normal bir kekin üzerine fırından çıkar çıkmaz 1 su bardağı süt döküyoruz iyice çektikten sonra üzerini çikolata sosuyla süslüyoruz.
KEKİN MALZEMELERİ
1 su bardağı şeker
3 yumurta
1 su bardağı süt
yarım su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un (unu ben göz kararı kullanıyorum koyu kek kıvamında olacak şekilde ortalama 2 bardağa denk geliyor ama siz yinede ununu kontrollü ekleyin)
üzerin için 1 su bardağı süt
çikolata sosu
YAPILIŞI
şekerle yumurtalar iyice çırpılır.üzerine süt sıvıyağ eklenir.enson kakao kabartma tozu vanilya ve un eklenip iyice çırpılır.yağlanmış bir borcama dökülüp 190 derece fırında pişirilir.sıcakken üzerine süt dökülür.soğuduğunda çikolata sosuyla süslenir.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder