21 Kasım 2014

ISPANAKLI PEYNİRLİ BÖREK


MALZEMELER
yarım kilo ıspanak
1 baş soğan
sıvıyağ
tuz
sert beyaz peynir
çok az kaşar peyniri (isteğe bağlı)
5 adet yufka
2 yumurta
1 su bardağı sulu yoğurt
1 küçük çay bardağı sıvıyağ
susam
çörek otu
YAPILIŞI
ıspanakların yaprak kısımlarını ayıklanıp doğranır.soğanlarda çok küçük şekilde doğranır ve sıvı yağda sotelenir üzerine ıspanak ve tuz ilave edilir.soğumaya başladığında üzerine beyaz peynir ufalanır ve kenarda bekletilir.sosunun hazırlığında yoğurt yumurta ve sıvıyağ iyice çırpılır.yufkalar tepsiye serilir üzerine sostan sürülür ikinci yufkadan sonra iç malzemesi yufkanın her yerine gelecek şekilde yayılır ve üzerine kaşar peyniri rendesi serpilir.aynı şekilde diğer yufkalarda sos yufka şeklinde bitene kadar tepsiye döşenir kalan sostan en üstine sürülüp (çok olamayacak sadece kızarması için) dilimlenir en üstine susam çörekotu serpilir 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.iç malzemesi istenildiği kadar kata bölünebilir 2 katta konulabilir 3 katta o sizin damak ve göz zevkinize bağlı ben ya 1 en fazla 2 kata koyuyorum.bu şekilde olunca dilimlerken çok dağılmıyor.AFİYET OLSUN.....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder