23 Mart 2015

HAŞHAŞLI LOKUMLAR


yeni bir haftadan herkese merhabalar.
bu gün yeni bir tarifle karşınızdayım.... haşhaşlı lokumlar güzel, pratik ve lezzetli bir tarif....
haşhaşlı tarifleri seviyorsanız mutlaka deneyin derim...

MALZEMELER
2 ekmek hamuru (yada kendinizde mayalayabilirsiniz)
150 gram çekilmiş yağlı haşhaş
4 yemek kaşığı toz şeker
bir miktar un
yarım su bardağı sıvı yağ

YAPILIŞI
haşhaş ezmesini sıvı yağla ve 3 yemek kaşığı şekerle iyice çırpıyoruz. diğer tarafta ekmek hamurunun üzerine azar azar un ekleyip ele yapışmayacak kıvama getiriyoruz. hamuru ikiye bölüyoruz ve çok az un serpilmiş tezgahta uzunlamasına açıyoruz üzerine haşhaşın yarısını döküp her yerine gelecek şekilde yayıyoruz rulo şeklinde yuvarlayıp 1 parmak uzunluğunda kesiyoruz ve sıvı yağla yağlanmış tepsiye diziyoruz (bu ölçü kare borcamlara tam geliyor) diğer hamuruda aynı şekilde hazırlayıp diziyoruz en üst kısımlarına kalan 1 kaşık şekeri serpiştiriyoruz. 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri hafif kızarana kadar pişiriyoruz. AFİYET OLSUN....
ben haşhaşlı ve tahinli lokumları çok seviyorum. çayın yanında çok güzel oluyor. isteğe bağlı içine ceviz fındık konulabilir onlarlada çok çok güzel oluyor.
deneyin görün :))))

2 yorum: